KELETAS PATARIMŲ, KAIP APSAUGOTI SAVO SVEIKATĄ VIRTUVĖJE

  • prieš pradėdami vartoti maistą, visada plaukime rankas;
  • būtinai išmeskime lapinių daržovių, pvz., salotų ir kopūstų, išorinius lapus;
  • nusausinkime plautus vaisius ir daržoves popieriniu rankšluosčiu arba švariu medžiaginiu rankšluosčiu.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad netinkama, nepalanki sveikatai mityba neigiamai įtakoja gyventojų lėtinių neinfekcinių ligų, tokių kaip kraujotakos sistemos ligos, piktybiniai navikai, cukrinis diabetas ir kitų vystymąsi bei didina gyventojų mirtingumą.
Daržovių ir vaisių rekomenduojama vartoti ne mažiau kaip penkis kartus per dieną ir vienam asmeniui per dieną jų suvartoti bent 400 g. Daržovių suvartoti apie 3–5 porcijas, o vaisių – 2–4 porcijas.